Facebook Pixel Code

КАКВИ МЕБЕЛИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА СПАЛНЯТА

 

Въпреки че интериорът на спалнята включва доста малък брой мебели, все пак си струва да подходите към техния избор с голямо внимание. Спалнята е мястото, където човек почива и насън прекарваме около една трета от живота си. Това е основателна причина да обърнете максимално внимание на избора на мебели за спалня.

Учените доказаха, че интериорът на спалнята влияе пряко върху човешката психика, дори когато човекът е със завързани очи и очевидно не си струва да се спори, че качеството на съня и здравето на спящия зависи пряко от от избора на леглото. Ето защо, избирайки всяка мебел, трябва да обърнете внимание на редица фактори: удобство, цвят, размер, функционалност, екологичност и др.

За да опростим процеса на избор на необходимите мебели за спалнята, ние събрахме всички най-важни съвети.

Избор на легло

Леглото е сърцето на спалнята и да се каже, че трябва да е удобно и практично, вероятно ще бъде дори излишно, тъй като дори дете разбира това. Когато избирате, би било хубаво да се уверите, че леглото е надеждно, трайно и безопасно. То трябва да е ергономично и просторно, доколкото позволява площта на стаята.

В зависимост от това дали спалнята е голяма или, напротив, миниатюрна, подходът към избора на легло ще бъде малко по-различен. Така че, за просторна стая можете да обмислите всякакви опции, дори и с масивни табли , но в малка стая, най-вероятно, ще трябва да направите без тях. Що се отнася до материала на рамката на леглото, най-издръжливите са метал, дърво и, изненадващо, ракита. Обърнете внимание на основата на леглото: най-добре е, ако е направена от гъвкави летви, а не от мрежа или пружини.

 

Но основната част от комфорта все още лежи не върху рамката, а върху матрака , затова е по-добре да вземете избора си възможно най-внимателно. Матракът трябва да е умерено еластичен и здрав, но преди да го купите е по-добре да легнете върху него и да опитате колко ергономичен е. Тези, които имат някакви проблеми с опорно-двигателния апарат, е по-добре с ортопедичен матрак . В момента има в продажба скъпи високи матраци, но когато ги купувате, е важно да измерите способността на леглото да издържа на такова тегло: ако леглото е евтино, тогава има шанс той да се счупи и да се напука в един прекрасен момент.

Естествено, външният вид на леглото се избира в зависимост от интериора на стаята, като се разчита на вашия вкус, така че не може да има универсален съвет. Ако обаче искате да създадете допълнително пространство за съхранение в стаята, по-добре е да изберете легло с чекмеджета, отделения за съхранение на спално бельо и др.

Има легла, към които са прикрепени нощни шкафчета и други допълнителни елементи. По този начин, купувайки легло, веднага получавате почти всички необходими мебели в спалнята. Предимството на това решение е, че не е необходимо да се притеснявате и избирате всичко поотделно, но от друга страна, когато се опитвате да пренаредите или замените част от този комплект, ще възникнат големи трудности.

Какво друго освен легло?

Естествено, ако има само едно легло в спалнята, това няма да добави функционалност и комфорт в стаята. Ето защо, когато избирате легло, веднага трябва да закупите и чифт нощни шкафчета. Много легла се продават в комплект с нощни шкафчета и други детайли, те са направени в същия стил, но не са прикрепени един към друг.

Ако искате да изберете и комбинирате различни мебели, ако искате да създадете изключителен интериор, тогава можете спокойно да препоръчате да закупите легло и други мебели в спалнята отделно.

Също така подходящо в тази стая ще бъде скрин , който вече се е превърнал в своеобразен символ на спалните. На него ще се побере бельо, и някои дрехи, и всякакви необходими дребни неща. И над скрина можете да поставите огледало: първо, той е функционален, и второ, разширява пространството.

Ако площта на стаята позволява, тогава тук можете да поставите и  гардероб, за да съхранявате дрехите си. Но ако стаята е малка, тогава претоварването й с ненужни детайли не си струва. Също така, не използвайте в малката спалня твърде масивни мебели. Ако гардеробът не пасва, можете да поставите високи стелажи близо до леглото, които се отличават с голям капацитет.

  • Category :
  • Type :
КОМЕНТАРИ

Вашето мнение за нас

Вашият коментар

12 + sixteen =