Facebook Pixel Code

КРИТЕРИИ ПРИ ИЗБОР НА ДЕТСКА СТАЯ

 

Хармоничният интериор на детската стая влияе благоприятно на психологическото и емоционалното развитие на бебето.
Изборът на правилната цветова схема, материалите за стени и подове, осветлението и декора са важни компоненти, но изборът на мебели за детската стая е задача номер 1.
Важно е да запомните най-важните критерии за избор:

  • сигурност;
  • екологичност;
  • функционалност;
  • естетика.

При избора на мебели за детска стая е важно да се запознаете с материалите, от които е направена. Несъмнено всеки знае за свойствата и предимствата на мебелите от масивно дърво, но цената на такива мебели е висока и не винаги е достъпна. Следователно като алтернатива – детските мебели, изработени от ПДЧ, са екологични, устойчиви на механични натоварвания, лесни за почистване и експлоатация.

Мебелите в детската стая трябва да бъдат харесвани от нейния собственик на първо място, така че се стремим да дадем богат избор, създавайки колекции в различни стилове, цветове, текстури и тематични идеи.

Обгръщащи пастелни цветове, елегантен обков, деликатни шарки и патина – както може би се досещате, говорим за класическа детска стая, която е чудесна за момичета и момчета. В тази статия ще разгледаме подробно характеристиките на класическия интериор на детска стая. Как да създадете тази романтична и уютна атмосфера?

Цветова гама

Важно е да запомните, че това е детска стая и че интериорът не трябва да бъде твърде сериозен и сив, необходимо е да се използват цветове, които са ярки и чисти, например жълто, червено, сьомга, синьо или аквамарин, както и приглушени, пастелни: лавандула, светло зелено , бледо синьо, розово.

Мебели за детската стая

Детската стая в класическия стил за момичето винаги е хармония, комфорт и нежност, като приказна стая на принцеса. Класическите детски мебели не трябва да се претоварват с детайли и великолепни декорации: позлата, патина, рисунки, корнизи и пиластри – всички заедно правят интериора по-тежък, но за нас е важно да поддържаме лекота в интериора.

Предпочитайте леки мебели в бели или кремави нюанси, с елегантен обков и сладки корнизи. Легло с мек таван на главата, елегантно ковано или дървено легло с въздушен балдахин ще зарадва малката принцеса!

За момче трябва да изберете светли бели мебели или дървени цветове с маслинови елементи, по-сдържани и в комбинация с правилната декорация на стените и пода, ще получите красив интериор за бъдещия мъж.

Осветление

Основна роля играе осветлението. В допълнение към централния полилей и естествената светлина, допълнете интериора с настолна и нощни лампи.

Текстил

Важно допълнение към всеки интериор е текстилът, именно той добавя последните нотки на уют. Леки завеси, много меки възглавници, уютно покривало и балдахин, пухкав килим – допълват специалната атмосфера на детската стая и интериора.

  • Category :
  • Type : Modern
КОМЕНТАРИ

Вашето мнение за нас

Вашият коментар

thirteen − 12 =