Facebook Pixel Code

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ПРИ ОБЗАВЕЖДАНЕТО НА АНТРЕ

 

Входното антре е лицето на дома, което всеки вижда в началото, така че трябва да направи приятно впечатление. Всички мебели и аксесоари в коридора, трябва да бъдат избрани разумно, като се вземе предвид стила на интериора, вашите собствени вкусове, размера на помещението, удобството и функционалността. В допълнение към факта, че всички мебели трябва да са в хармония помежду си и да изглеждат приветливо, те трябва да са устойчиви на всякакъв вид влияния. Не е трудно да изберете мебели за антре, но е по-добре да вземете под внимание някои нюанси, които ще ви помогнат да не се изгубите в огромния асортимент.

Размер на помещението

При избора на мебели е важно правилно да определите техния размер, което зависи от параметрите на самото помещение. За съжаление, повечето коридори в апартаментите са много мънички и там можете да поставите само малък шкаф, рафт за обувки и по някакъв начин да окачите огледало. Случва се този скромен комплект да не пасва и тогава трябва да се задоволите единствено със закачалка с малък рафт и огледало. Ако коридорът е със средни размери, тогава можете да обърнете внимание на модулни мебели, които могат да бъдат модифицирани по ваша преценка. Добър вариант би бил гардероб, който може да украси среден и голям коридор. Във всеки случай, преди да купите нещо, трябва да измерите всички параметри на помещението или още по-добре да начертаете малка скица, указваща къде и какво ще се намира.

По отношение на интериорния стил е безсмислено да се съветва, тъй като всеки избира това, което му харесва. Важно е антрето да не се много различно по стил от останалите стаи в апартамента: приемливо е да се използва различна цветова схема, но е по-добре да оставите общите принципи същите. Между другото, що се отнася до цвета, светлите мебели са идеални за малки помещения, които няма да ограничат пространството и визуално да го намалят.

Съвременните дизайнери твърдят, че различните стаи в апартамента могат да бъдат декорирани в различен стил, но в същото време те трябва да бъдат обединени от нещо общо, а избраните стилове трябва да се комбинират помежду си.

Материал

Мебелите за антре обикновено са изработени от MDF или ПДЧ, тези от естествено дърво са много по-скъпи, но изглеждат подходящи в повече или по-малко просторни помещения.

Както при избора на всяка друга мебел, трябва да обърнете внимание на качеството на монтажа, надеждността на арматурата, здравината на закрепването на отделни части. Важно е всички врати и рафтове да се отварят свободно, а куките да издържат съответното тегло.

Гардеробът – основният елемент в антрето

Доста е трудно да си представите коридор без шкаф, тъй като именно той съхранява всички необходими неща, като якета, шапки, шалове, ръкавици и други аксесоари. Разбира се, идеалният вариант е гардеробът, особено след като сега можете да намерите или да направите поръчка на модел с всякакъв размер. Най-подходящ за не най-просторните коридори, е такъв с плъзгащи врати, тъй като няма да пречат на движението и напълно да блокират изхода от апартамента, както обикновените врати.

Опитвайки се да спестите място в коридора, важно е да не прекалявате: шкафът, трябва да е компактен, но все пак, ако дълбочината му е по-малка от 40 см, ще бъде напълно неподходящ и нефункционален. И още веднъж си струва да отбележим, че качеството на изпълнение и надеждността на изработката определят използваемостта мебелите в бъдеще.

Ако няма достатъчно място за мебели

Ако коридорът е много малък и дори най-малкото антре не се побира в него, тогава ще трябва да вземете някои от най-важните елементи отделно един от друг и да се опитате да ги поставите в съществуващото пространство.

Основното нещо, без което не може  в коридора е закачалката: може да бъде или малка дъска с няколко куки, или настолна. Вторият вариант, разбира се, е по-удобен и красив, но поради обема си е възможно да не пасне  във всеки коридор. Стенните закачалки могат да бъдат оборудвани с различен брой куки, разположени на една и съща или на различна височина, а върху тях може да се монтира малък рафт за съхранение на шапки или чадъри. Това е една от най-компактните опции, която в същото време остава функционална.

Във всеки случай закачалката е предназначена да съхранява малък брой неща, които са в постоянна употреба. Ако е претрупано с якета и шапки , тогава гледката няма да е най-естетичната и тази планина от неща рано или късно ще ви притесни.

Къде да съберете обувките си?

Най-простият начин е да съхранявате обувките си на специални рафтове: изборът им не е много обширен, но те са просторни и изискват определено място от коридора. Често шкафчетата за обувки се комбинират с място за сядане и в резултат на това, става възможно най-опростено. Освен това с присъствието на пейка, е много по-удобно да се облечеш и свалиш обувките си.

Шкафовете за обувки обаче може да не са оборудвани със седалка, но в същото време имат много оригинален и привлекателен външен вид, което прави коридора стилен и уникален. В този случай си струва да осигурите столче или малка пейка, където можете да седнете и да обуете обувки.
Как без огледало?

Огледалото е толкова важен атрибут в коридора, колкото гардероба, закачалките и рафтовете, защото не всеки може да напусне къщата, без да се огледа. Само собствениците на просторни коридори могат да си позволят да осигурят отделно място за него. Удобна и функционална опция е разположението на огледалото над скрина.

Ако коридорът не може да се похвали с голямо пространство, тогава най-добрият вариант е да комбинирате функциите на огледало и друга мебел. Така че, огледалните врати на гардероба изглеждат страхотно , както и огледалото на вратата на малък шкаф . Ако тези мебели не се поберат в коридора, обърнете внимание на компактните модели, които комбинират например рафт, куки и огледало. В крайни случаи винаги можете да изберете огледало с конкретни параметри отделно, но не бързайте да го затваряте в масивна рамка, тъй като ще бъде неподходящо в малък коридор.

 

Полезни малки неща

Входното антре, както и всяка друга стая, не може без аксесоари, само тук те могат да изпълняват някаква специфична функция. Така че, ако в помещението е останало място, тогава близо до входната врата можете да поставите стойка за чадъри , която ще допълни съществуващия интериорен дизайн. Можете да поставите елегантен държач за ключове на стената , да поставите кутия за вестници на един от рафтовете или просто малка кутия, за да натрупате всякакви дребни неща, като листовки, визитни картички, стотикнки и т.н.

 

 

аксесоари за коридора 5

 

 

В допълнение, интериорът на коридора може да бъде допълнен с други предмети: картини, вази, часовници, снимки, но всичко това трябва да бъде умерено, за да не се претоварва помещението и да не го лишава от подходящата функционалност.

В заключение

Простотата на подреждането на коридора е пряко пропорционална на неговия размер: колкото по-просторен е, толкова по-лесно е да изберете мебели, защото можете да поставите почти всичко. Ако въпросът засяга скромни размери и дори мъничко коридорче, тогава всичко може да се превърне в истински проблем. За най-малките стаи е по-добре дори да не използвате готови комплекти, а да изберете отделно най-необходимите елементи, като спазвате един стил. Струва си да се помни, че абсолютно всеки коридор може да се направи функционален, нужен е само индивидуален подход: малко въображение, изчисления и максимално внимание при избора на мебели – и антрето ви се превръща в уютно и удобно място.

  • Category :
  • Type :
КОМЕНТАРИ

Вашето мнение за нас

Вашият коментар

17 − 12 =