Facebook Pixel Code

ИДЕИ ЗА ИНТЕРИОР НА ВСЕКИДНЕВНАТА

 

Професионалните дизайнери твърдят, че интериорните идеи са длъжни да следват глобалните тенденции, като същевременно се различават в лаконизма, простотата и оригиналността на детайлите. Всички те се използват за създаване на благоприятна и удобна среда, защото в дневната хората предпочитат да прекарват по-голямата част от свободното си време.

Декор и цвят

Няма универсален съвет коя цветова схема ще бъде оптимална в интериора; всеки се ръководи от собствените си предпочитания. За да създадат хармоничен интериорен дизайн за хола, професионалистите препоръчват да използвате правилото 60-30-10. Ако основният цвят в стаята трябва да бъде приблизително 60%, тогава допълнителният цвят трябва да бъде 30%, а 10% е ярък акцент. Естествено и трите нюанса трябва да се комбинират добре.

Декорът трябва органично да се впише в пространството и да бъде нещо по-полезно от просто разкрасяване. Такъв органичен декор традиционно се счита за картини или снимки. В зависимост от изображението, те лесно се вписват във всяко дизайнерско решение.

Подови вази и фигурки изглеждат интересно в просторни дневни, но в малките стаи те ще изглеждат твърде обемисти, освен това ще заемат свободно пространство, което вече е недостатъчно.

Осветление

Правилното поставяне на осветителните тела разкрива стилистичните идеи на дизайнера. Светлината в интериора на дневната не само влияе на настроението и емоциите, но също така придава на заобикалящото пространство различни нюанси. Полилеят в центъра на тавана продължава да бъде класически вариант. Корелацията на неговите размери с размерите на помещението ще създаде желания ефект. В допълнение към полилея, можете да осигурите стенна лампа или такава близо до телевизора, ще бъде полезно вечер. В модерния интериор големите полилеи все повече се допълват от прожектори или LED светлини по периметъра на тавана. Осветлението става по-равномерно и лесно създава правилното настроение. Осветлението, интегрирано в отделни мебели, създава леки акценти, които допълват интериора.

Всекидневна от колекцията на страната

Ролята на мебелите в интериора

Не трябва да претрупвате пространството с голямо количество мебели, уютът е много по-лесен за създаване в голяма и просторна стая или в такава, която визуално изглежда просторна. Размерите на мебелите винаги са съизмерими с площта на хола, а отделни предмети в него създават обща композиция, хармонизирайки по стил и цвят.

Хубаво би било да разгледатеснимки на дневни с необичайни дизайнерски идеи в каталозите на професионални дизайнери, а след това, като ги използвате като източник на вдъхновение, създавайки своя собствена оригинална концепция.

Интериорен стил

Изборът на стил е важен етап, определящ дизайна на цялата къща. За да изберете идеалната опция, трябва да вземете предвид площта, формата на хола, височината на тавана и оформлението.

  1. 1. Класически стил

Класиката във формата, която е съществувала преди 100-200 години, днес практически не се среща: трудно е да се приложи такъв дизайн и освен това е непрактично за динамиката на нашето време. Акцентът в класическия интериор, адаптиран към 21-ви век, е върху качеството на всяка мебел, благородството на декора и аксесоарите, усещането за свобода. Класиката е подходяща за големи дневни помещения с квадратна или правоъгълна форма с високи тавани. Или за апартаменти с отворено модерно оформление, в което една стая свободно се влива в друга. Диван и два или три фотьойла са разположени в центъра на хола, около ниска масичка за кафе (чай). Класическият атрибут е камина, може би декоративна.

Хол от колекцията Adagio

  1. 2. Минимализъм стил

Дизайнът на хола в стила на минимализма е практичен, с минимум декоративност. Цветовата схема включва само неутрални естествени цветове. Стъклените плоскости и металните рамки са в допълнение към прости линии и форми. Но в същото време самият интериор не става строг или негостоприемен, те само полагат естествената текстура на материалите.

Дневна в стил минимализъм

  1. 3. Скандинавски стил

Един вид минимализъм със „северен нюанс“, подобен на стилизирана шведска къща. Тук винаги е удобно, особено в дългите студени зимни вечери. Основният избор на цвят е бял. Не изглежда студено и медицински стерилно, тъй като е разредено с продукти от естествено дърво, пухкави килими, уютни огньове на камина.

Всекидневна в скандинавски стил

Цвят в интериора

Бялото се счита за универсален цвят, но не винаги е практично. Често той служи само като фон за по-ярки детайли и основа за скандинавска стилистика, използва се широко в стила на Прованс.

Полутоните са добри за хола – нюанси на един избран цвят. Стая, декорирана в няколко нюанса наведнъж, изглежда динамична и лесна. Интересен и оригинален дизайн може да се получи с контрастни цветове. Например, подчертайте ярък нюанс на фона на по-спокоен, приглушен, неутрален.

Пастелните нюанси се използват за създаване на спокойна атмосфера и допринасят за разнообразие от цветове, без да добавят твърде ярки тонове, които могат да действат досадно.

Хол от колекцията Magnum

Украса в дневната

Всеки стил в интериорния дизайн има свои собствени изисквания към дизайна, но има правила и техники, които винаги могат да се използват във всеки стил, получавайки атрактивни решения.

Подови настилки

Те могат да бъдат всякакви, по вкус на собствениците, но в същото време трябва да са устойчиви на въздействия и лесно да издържат на стандартните видове почистване и миене. В апартамент с отворен план, когато всекидневната формира едно пространство с кухнята, препоръчително е да изберете опции за покритие, които са едновременно подходящи и за двете функционални зони. Килимите са почти винаги използвани в зоната за отдих, лесно компенсират случайни недостатъци в дизайна.

Стенна декорация

Има специални изисквания. Най-ефектното запълване на пространството се получава на фона на обикновени повърхности. Декоративната мазилка е в състояние да имитира сложни текстури от естествени материали, а стенните панели придават на дизайна индивидуалност.

Предметното съдържание не е строго дефинирано, а се определя от нуждите на жителите и избрания стил, но в общия случай дизайнът включва диван, два или повече стола, маса, секция или рафт. Тези обекти образуват единен семантичен център, а други обекти само го допълват.

Интериорен дизайн на малка всекидневна

Има трикове визуално да разширите пространството или да го направите по-дълбоко.

  1. 1. Така например светлинна палитра ще запълни хола със светлина и ще направи границите й замъглени, размазани.
  2. 2. Тежките завеси и драперии намаляват свободното пространство, така че в малките стаи е по-добре да се използват леки конструкции или функционални щори.
  3. 3. Обемните тежки шкафове са по-подходящи да се заменят с отворени рафтове. Не използвайте много декоративни елементи в интериора на хола. Те трябва да бъдат изоставени заради свободното пространство и усещането за повече простор.
Съвети и изводи

Всекидневна – пространство, в което експериментите със светлина са подходящи. Тук можете да използвате ярки цветни акценти и персонализирани комбинации.

Съвременните модни тенденции са панорамни прозорци, повърхности, които отразяват светлина, големи огледала, тапети с 3D ефект.

Не пълнете хола с допълнителни предмети. По-добре е да изберете мебели, които съчетават няколко полезни функции, например маси със сгъваеми плотове или разтегателни дивани. Лаконичният дизайн на обекти ще помогне визуално да разшири пространството, без да губи функционалност

Аксесоарите не трябва да са твърде големи, но трябва да са изразителни. Умело подредени снимки по стените, декоративни възглавници на дивана, оригинален панел за стена – всичко това ще ви помогне да направите дизайна уникален, а атмосферата – уютна и топла.

 

  • Category :
  • Type :
КОМЕНТАРИ

Вашето мнение за нас

Вашият коментар

eleven + nineteen =